Атлетико Мадрид и треньорът му Диего Симеоне са идентифицирали приоритетната си трансферна цел за лятото. Според вестник „АС” това е бразилският нападател на Евертън Ричарлисон.

Мадридското издание твърди, че „дюшекчиите” вече са осъществили контакт с агентите на 21-годишния футболист, за да проверят какви са намерението му. Челси и Пари Сен Жермен също са сочени като заинтересовани страни, но досега никой от тях не е предприемал конкретни действия, за разлика от Атлетико.

Ако се стигне до преговори, едно е ясно – Евертън ще настоява за много висока трансферна сума, тъй като закупи играча от Уотфорд през лятото на 2018 година. „Рохибланкос” не смятат да се отказват, защото вярват, че Ричарлисон почти няма да се нуждае от време за адаптация към техния стил.

Бразилецът струваше на Евертън 50 милиона паунда, а дотук през сезона има 10 гола за „карамелите”. Силното представяне на „Гудисън” превърна Ричарлисон и в бразилски национал. Клубът от Ливърпул обаче остава далеч от високите цели, които афишира в последните години – на този етап Евертън е 9-и в подреждането, а напрежението върху мениджъра Марко Силва расте с всеки изминал ден.