Отборът на Челси ще бъде принуден да насочи вниманието си към друго място в търсенето на вратар, след като Атлетико Мадрид е поставил цена от 110 милиона паунда за Ян Облак. Словенският страж има статута на един от най-добрите вратари в света.

Мениджърът Франк Лампард държи да замени Кепа Арисабалага с нов по-качествен страж, но според "Daily Star", Атлетико не са подложени под натиск да продават Облак, който все още има три години от настоящия си договор, който подписа едва миналия април.

Смята се, че 27-годишният Облак е изкушен да премине на "Стамфорд Бридж" и дори намекна за това в интервю преди загубата от РБ Лайпциг в Шампионската лига в четвъртък.

Облак запази 17 "чисти" мрежи в Ла Лига миналия сезон, докато Кепа записа малко повече от половината на това число. Рекордната покупка в историята на "сините" все още не може да покаже своята най-добра форма и се очаква да напусне през лятото.

Отборите на Севиля и Валенсия имат интерес към 25-годишния испанец. "Сините" обаче са в затруднено положение, тъй като Кепа подписа седемгодишен договор при пристигането си през 2018 година.

Смята се, че Челси са готови да предложат Кепа като разменна монета за Облак, но в Атлетико не се интересуват от този вариант. Сред другите опции на лондончани за нов вратар са Андре Онана от Аякс, Ник Поуп от Бърнли, Дийн Хендерсън от Манчестър Юнайтед и Марк-Андре тер Стеген от Барселона.