Атлетико Мадрид и Спортинг Лисабон постигнаха споразумение за трансфера на Лусиано Вието. Аржентинският футболист ще играе под наем до края на сезона в португалския клуб, който има опция да откупи неговите права за сумата от 10 милиона евро през следващото лято.

"Всичко със Спортинг за преотстъпването на Вието е договорено. Португалците имат опция за закупуване. За суми не искам да говоря", съобщи съветникът на президента на испанците Мигел Анхел Хил Марин.

Вието има 10 мача с екипа на Атлетико Мадрид от началото на сезона – 6 в Ла Лига, 2 в Шампионска лига и 2 за Купата на Краля. Той не е успял да отбележи нито един гол.

Вието е формиран в школата на Естудиантес, а след това преминава в Расинг де Авеянеда.

През 2014 година преминава във Виляреал, за който изиграва 48 мача, в които отбелязва 20 гола и записва 8 асистенции.

24-годишният Вието пристигна в Атлетико Мадрид през лятото на 2015 година с трансфер за 20 милиона евро от Виляреал. Той не успя да се утвърди в състава на столичани, а през миналия сезон игра като преотстъпен в Севиля, за който се отличи с 10 гола и 5 асистенции в 31 срещи.

Чоло даде “зелена светлина“ за продажбата на Караско

Вието се завърна в Атлетико през лятото, но в първата част от сезона беше основно резерва като записа 520 игрови минути в десет двубоя на "червено-белите" и не успя да се разпише.