Атлетико Мадрид е поставил нови условия към Манчестър Юнайтед, ако иска да привлече нападателя Жоао Феликс. The Mirror твърди, че „дюшекчиите“ са готови да продадат португалеца на „червените дяволи“, но само ако платят за него наем в размер на 9,5 милиона паунда. През лятото пък ще трябва задължително да откупят правата му срещу още 70,5 милиона лири.

Ман Юнайтед, който задължително търси нов нападател през януари, вече отправи една оферта за Феликс за наем срещу 3 милиона пауна, като съща така щеше да покрие пълния размер на заплатата му до края на сезона. Това предложение е било отхвърлено от Атлетико.

Британското издание добавя, че „рохибланкос“ са дали срок на Юнайтед до средата на седмица, когато „червените дяволи“ трябва да отговорят дали са съгласни да плати исканата сума. Освен това единствено клубът от „Олд Трафорд“ е получил възможност в рамките на 48 часа да изравни всяка оферта от друг клуб, която е била приета от Атлетико, и да привлече Феликс при същите условия.

Арсенал също обаче остава сериозен кандидат за португалеца, след като имаше желание да го привлече още през лятото. Атлетико вярва, че агентът на Феликс – Жореже Мендеш, ще проведе нови разговори с „топчиите“ в понеделник, за да види дали те ще затвърдят първоначалната си позиция или не.