Атлетико Мадрид е готов да се раздели с нападателя Жоао Феликс, но е поискал сериозната сума от 15 милиона евро за взимането му под наем до края на сезона, пишат медиите в Англия. Именно това към момента е сериозна пречка пред клубовете, които искат да го привлекат.

Към тези пари трябва да се добави и сумата от 6 милиона евро, която евентуалният тим, който го вземе, ще трябва да му дава под формата на заплати. Португалецът също иска да напусне „дюшекчиите“, след като е във влошени отношения с наставника Диего Симеоне и не е доволен от статута си в тима.

Интерес към играча проявяват от Арсенал, Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул, но за момента никой от тези тимове не е готов да вложи такава сериозна сума в играч, който ще бъде част от състава само за няколко месеца.

Италианският журналист Фабрицио Романо пише, че тази седмица ще има нови разговори между агента на Жоао Феликс – Жорже Мендеш, и заинтересованите клубове от Висшата лига. Според него, Челси се фокусирал върху привличането на Енцо Фернандес от Бенфика, докато Ман Юнайтед и Арсенал вече са провели разговори с Мендеш. Френският шампион Пари Сен Жермен е извън сметките за нападателя към момента.