Нападателят Жоао Феликс се завърна в Мадрид, но тренира отделно от останалите си съотборници в Атлетико, съобщава местната преса. Португалският национал е в обтегнати отношения с наставника на тима Диего Симеоне от доста време и в последните седмици се появиха различни предположения как точно от „Сивитас Метрополитано“ ще решат да подходят с него.

В сряда завърши двуседмичната почивка на играча след отпадането на Португалия от UEFA EURO 2024, където „мореплавателите“ загубиха от Франция след дузпи на 1/4-финалите именно след негов пропуск от бялата точка. В крайна сметка Жоао Феликс не получи допълнителна почивка за изясняване на бъдещето си, а се присъедини към тренировките на Атлетико. Подобна бе ситуацията и през миналото лято, когато той дори се качи на самолета за предсезонното турне на мадридчани, преди да успее да финализира своя наем в Барселона.

Вестник AS допълва, че шефовете на „дюшекчиите“ оценяват играча на около 60 милиона евро и предпочитат да се стигне до трансфер, след като Феликс вече на два пъти бе отдаван под наем на Челси и Барселона. В момента фаворит за неговия подпис изглежда Астън Вила, а Унай Емери силно го желае на „Вила Парк“. Останалите играчи на Диего Симеоне пък се готвят усилено за предстоящата контрола на тима утре срещу Нумансия.