Испанският шампион Атлетико Мадрид е определил защитника на Астън Вила Мати Кеш като основна трансферна цел, тъй като наставникът Диего Симеоне иска да подсили обора си това лято.

„Дюшекчиите“ искат да подпишат с нов краен защитник, след като Киърън Трипиър беше продаден на Нюкасъл през януари. На „Уанда Метрополитано“ са останали силно впечатлени от 24-годишния Кеш, който кара втория си сезон на „Вила Парк“, пише „Daily Mail“.

След като вдигна титлата миналия сезон, Атлетико едва ли ще я защити сега и дори е изправен пред битка за класиране в топ 4 и право на участие в Шампионската лига през следващия сезон. В момента столичани са пети в Ла Лига, зад четвъртия Барселона по голова разлика.

Кеш се присъедини към Вила от Нотингам Форест през лятото на 2020 година и бързо се превърна в основна част от състава както при Дийн Смит, така и сега при Стивън Джерард, като има общо 55 участия във всички турнири за клуба. В тях той записа два гола и три асистенции.

Наскоро Кеш избра да играе за Полша, в която е роден дядо му, вместо за Англия и вече има два двубоя за „Дружина полска“.