Атлетико Мадрид и Монако постигнаха споразумение за трансфера на Тома Лемар. Информацията бе официално потвърдена от испанския клуб.

Изпълнителния директор на „дюшекчиите“ Мигел Анхел Хил Марин е в Монте Карло, където доуточнява последните детайли по сделката с вицепрезидента на Монако Вадим Василиев.

Лемар се очаква да премине медицинските изследвания на базата на Франция в Русия, след което футболистът ще сложи подписа си под своя договор с Атлетико Мадрид.

Атлетико Мадрид се очаква да плати между 70 и 80 милиона евро за 22-годишния футболист.

Договорът на Тома Лемар с Атлетико Мадрид ще бъде за период от пет години.

Лемар е формиран в школата на Каен, а през сезон 2013/14 прави своя дебют за първия състав, за който записва 9 мача. През следващия сезон вече записва 26 мача, в които вкарва 1 гол.

След това Монако си осигурява неговите услугите и през 2015/16 той взима участие в 34 мача, в които вкарва 5 гола и прави 5 асистенции.

През 2016/17 Лемар впечатлява с изявите си и това му носи пробив и в националния отбор на Франция. През сезон записва 55 мача, в които вкарва 14 гола и прави 17 асистенции. С изявите си помага на Монако да стигне до полуфинал в Шампионска лига. Той взима участие в 12 мача в турнира, в които вкарва 2 гола и е с 6 асистенции. Също така е с основна роля за спечелената титла в Лига 1.

През миналия сезон Лемар взе участие в 38 мача за Монако, в които вкара 3 гола и направи 10 асистенции.

За националния отбор на Франция Лемар има 12 мача, в които е вкарал 3 гола.