Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне следи Ромелу Лукаку след неубедителното му представяне с екипа на Челси. Белгиецът се присъедини към „сините“ за рекордните за клуба 97,5 милиона паунда от Интер през лятото. Той обаче така и не успява да покаже формата си, която показваше на „Джузепе Меаца“, като е допринесъл с 11 гола в 29 мача досега през този сезон за лондончани.

Преди време белгийският нападател открито говори за това, че не е доволен от тактиката на мениджъра Томас Тухел, и въпреки че подобри отношенията си с мениджъра, остава чувството на безпокойство. Несигурната ситуация около собственика на Челси Роман Абрамович само засили спекулациите за напускането му това лято.

„Super Deporte“ твърди сега, че Лукаку е следен от Атлетико Мадрид, до голяма степен благодарение на положителното мнение на Симеоне за нападателя. Бъдещето на белгиеца обаче остава много неясно заради решението на правителството на Обединеното кралство да замрази активите на Абрамович в четвъртък сутринта.

Този ход, който идва след инвазията на Русия в Украйна, означава, че Челси в момента не може да продава билети за мачовете си, да купува или продава играчи или да предлага нови договори на футболистите си, докато санкциите са наложени на Абрамович. Ако „сините“ успеят да заобиколят ограниченията през следващите месеци, тогава всички санкции ще бъдат премахнати.

Испанският шампион обаче не е единственият клуб, който се интересува от Лукаку, като бившият му тим Интер, Пари Сен Жермен, Тотнъм и Байерн Мюнхен са нащрек за нов нападател това лято.