Отборът на Атлетико Мадрид няма никакво намерение да продава свои играчи до края на трансферния прозорец. След като в сряда стана ясно, че „дюшекчиите“ са отхвърлили сериозната сума от 130 милиона евро за нападателя Жоао Феликс от страна на Манчестър Юнайтед, „AS“ пише, че през това лято столичани са отхвърлили предложения за трима други свои футболисти на обща стойност от 120 милиона.

Първото предложение е дошло от Челси и е било за Маркос Йоренте. Лондончани са предложили 40 милиона за халфа. Втората оферта отново е била от Манчестър Юнайтед и нейната стойност също е била за 40 милиона. Тя обаче била за бразилския нападател Матеуш Куня.

Последният играч, за когото са пристигнали оферти, е Алваро Мората. Ювентус и отново Манчестър Юнайтед са опитали да вземат испанския национал, но са получили отрицателен отговор.

Испанското издание „AS“ съобщава, че офертата е била от 40 милиона, което е малко странно предвид факта, че „бианконерите“ можеха да активират клауза за откупуване на Мората срещу 35 милиона, но се отказаха от нея, защото оценяваха нападателя на около 20 милиона евро.

Атлетико има амбицията да се бори за титлата в Ла Лига и да се представи силно в Шампионската лига и поради тази причина ръководството не смята да се разделя с нито от един от играчите, на които наставникът Диего Симеоне смята да разчита.