Атлетико Мадрид сюпризира, като заяви интерес към хърватския таран на Милан Никола Калинич.

Сезон 2017/2018 не бе никак успешен за нападателя, който преживя доста разочарования на клубно и международно ниво. Той премина на „Сан Сиро” като преотстъпен от Фиорентина през миналото лято и вкара едва 6 гола в първата си година при „росонерите”. Към края на кампанията той влезе в конфликт с треньора Дженаро Гатузо, който го извади от състава за няколко поредни мача.

На Мондиал 2018 Калинич се забърка с неприятности и със селекционера  Златко Далич. На 30-годишния играч му бе наредено да си стяга куфарите и да напусне лагера, след като отказа да влезе като резерва към края на мача срещу Нигерия (2:0).

Според „Кориере дела сера” лично наставникът на Атлетико Диего Симеоне се интересува от възможността да даде шанс на Калинич да започне на чисто. Специалистът се е свързал с представителите на Милан, за да им предложи сделката, а преговорите вече текат.

„Кориере” твърди, че ако се стигне до продажба на Калинич, то Милан почти сигурно ще привлече някого измежду Чиро Имобиле (Лацио) и Радамел Фалкао (Монако).

Още по темата:

Хърватите почнаха със скандалите, изгониха Калинич

Далич за ситуацията с Калинич: На три пъти не беше готов