Испанският Атлетик Билбао обмисля варианта да се подсили с нападателя на Ювентус Гонсало Игуаин през предстоящия сезон, съобщава Marca. Аржентинският голаджия е с изтичащ контракт с италианския шампион, а той също така е квалифициран да играе в баския клуб.

Както е известно, Атлетик разчита на футболисти, които задължително имат баски корени. Причината е, че Игуаин е правнук на баск, който е емигрирал в Аржентина. 32-годишният играч има двойно гражданство – аржентинско и френско, след като е роден в Брест. Там е играл неговият баща след кариера в Сан Лоренсо, Бока Хуниорс и Ривър Плейт.

По-възрастният брат на Игуаин – Федерико, сега пък играе за американския Кълъмбъс Крю и също е нападател. Той бе спряган за сделка с врага на Атлетик – Реал Сосиедад.

Игуаин има осем гола за Юве през този сезон, след като се завърна в Торино след наеми през миналия сезон в Милан и Челси, където не успя да се докаже. Той прекара шест години и половина в Реал Мадрид, след което премина в Наполи, за да заиграе при „бианконерите”.