Нападателят на РБ Лайпциг - Тимо Вернер, има нов вариант за продължаване на кариерата си. Германецът не получава много шансове за изява през този сезон и почти сигурно ще напусне клуба през януари. Поредният клуб, който е свързван с интерес към него е правещият фурор във Висшата лига Астън Вила, твърди The Sun.

Мениджърът на бирмингамци Унай Емери харесва качествата на Вернер и е готов да му даде шанс да възроди кариерата си на „Вила Парк“. От клуба са готови да го вземат под наем до лятото, а при добро представяне може да го привлекат и за постоянно след края на сезона.

Това ще бъде своеобразно завръщане на 27-годишния нападател във Висшата лига. Преди това в кариерата си той имаше не особено успешен престой в Челси от 2020-а до 2022-а година. За „сините“ той записа 23 гола и 21 асистенции в 89 мача, преди да се завърне в РБ Лайпциг.

С Вернер обаче е свързван и Манчестър Юнайтед, който също се очаква да търси нов нападател през зимата. Играчи като Расмус Хойлунд, Маркус Рашфорд, Алехандро Гарначо, Антони Марсиал и Антони отбелязаха само четири гола взети заедно във Висшата лига и мениджърът Ерик тен Хаг търси подсилване в тази зона. „Червените дяволи“ са свързвани с редица нападатели, включително още Мауро Икарди, Дониел Мален и Серу Гираси.