Отборът на Астън Вила е готов да се бори с Арсенал за звездата на Брайтън Ив Бисума. На 25-годишния халф му остават 18 месеца от договора му с „чайките“ и има редица клубове, които се интересуват от него.

Твърди се, че Вила е отправил оферта от 25 милиона паунда за полузащитника, която обаче е била отхвърлена по-рано през зимния трансферен прозорец. Смята се, че Брайтън търси сума от над 45 милиона паунда за национала на Мали.

Арсенал и Манчестър Юнайтед, които също се интересуват от Бисума, не са били съгласни с поставената цена на халфа. „Daily Mail“ съобщава, че Вила също са не са били съгласни да извадят подобна сума за Бисума преди затварянето на прозореца в понеделник.

Въпреки това, мениджърът на бирмингамци Стивън Джерард харесва качествата на 25-годишния малиец и ще се опита да го привлече на „Вила Парк“ през лятото. Арсенал обаче не се отказва от неговото привличане и също ще се опита да го вземе след края на сезона. 

Бисума играе за Брайтън от 2018 година, когато беше привлечен от френския Лил. Оттогава той се утвърди като един от перспективните халфове във Висшата лига и привлече сериозен интерес към себе си. Той има изиграни 100 мача в първенството за „чайките“.