Отборът на Астън Вила ще привлече крилото на Байер Леверкузен Леон Бейли. Според информацията на Острова националът на Ямайка ще струва 30 милиона евро. Сделката зависи само от успешното преминаване на медицинските прегледи и доуточняване на личните условия. Контрактът на крилото ще бъде за пет години.

23-годишният Бейли играе за „аспирините“ от 2017 година, като за този период има 119 мача и 28 гола в Бундеслигата. С преминаването му на „Вила Парк“ се предполага, че клубът подготвя почвата за продажбата на Джак Грийлиш на Манчестър Сити.

Капитанът на Вила получава свободна роля на терена от Дийн Смит, но в националния отбор Грийлиш бе ползван на лявото крило. Вчера се появиха информации, че Манчестър Сити е предложил 100 милиона паунда за услугите му и трансферът ще стане факт в следващите дни.

Мениджърът на Вила Дийн Смит обаче иска тимът да привлече още двама футболисти. Според „Daily Express“ от „Вила Парк“ са си харесали Тод Кантуел от новака Норич, а информацията гласи, че бирмингамци вече водят преговори с „канарчетата“. Смята се, че от Астън Вила са готови да предложат 20 милиона паунда за неговите услуги.

В същото време оферта от 25 милиона британски лири за полузащитника на Саутхемптън Джеймс Уорд-Праус беше отхвърлена миналата седмица, но „виланите“ ще отправят още една оферта за 26-годишния английски национал през следващите дни.

До този момент Вила привлече Емилиано Буендия от Норич и си върна ветерана Ашли Йънг, след като напусна Интер.