Астън Вила очаква да получи оферти за своя вратар Емилиано Мартинес през идното лято, но нма да бъде под натиск да продаде аржентинската си звезда, пише Daily Mail.

Мартинес направи намек за бъдещето си в клуба в скорошно интервю, когато каза следното:

„Имам чувството, че съм на нивото да играя в Шампионската лига и да се опитам да я спечеля.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Бих искал да спечеля трофей с Астън Вила. Никога не трябва да губиш надежда. Бих искал (да спечеля Шампионската лига) с Астън Вила, но ще бъде трудно, защото клубът все още е във фаза на растеж“, заяви Мартинес.

30-годишният футболист подписа нов договор за пет години и половина през януари 2022-а година, което го изстреля в групата с най-високоплатените играчи на „Вила Парк“. Като се има предвид продължителността на споразумението, бирмингамци държат сериозен коз, а собствениците на клуба имат финансите, за да устоят на евенуални предложения към Мартинес. В крайна сметка решението за бъдещето на вратаря ще бъде взето от мениджъра Унай Емери.

Мартинес спечели Световното първенство с Аржентина в края на миналата година и взе наградата за най-добър вратар – „Златна ръкавица“. През този сезон той има 21 изиграни мача във всички турнири за Вила, в които е допуснал 28 гола и е запазил мрежата си „суха“ пет пъти.