Отборите на Тотнъм и Астън Вила проучват възможността да привлекат капитана на Саутхемптън Джеймс Уорд-Праус това лято. „The ​​Telegraph“ твърди, че и двата клуба са готови да натиснат в последните седмици на трансферния прозорец, за го вземат в състава си.

Вила имаше интерес към Уорд-Праус и по-рано през лятото, преди да насочи вниманието си към играчи, които да заменят напусналия в посока Манчестър Сити Джак Грийлиш. Леон Бейли, Дани Ингс и Емилиано Буендия бяха привлечени на „Вила Парк“, но се твърди, че бирмингамци все още искат да се подсилят и в средата на терена, където са определили именно Уорд-Праус като своята цел №1.

„Шпорите“ също искат да се подсилят в средата на терена. Наред с Пиер Емил-Хойберг и Танги Ндомбеле, 26-годишният англичанин би бил идеалното попълнение в полузащитата. Бившият мениджър на лондончани Маурисио Почетино искаше Уорд-Праус още по време на престоя си в клуба.

Уорд-Праус игра във всеки един двубой на Саутхемптън във Висшата лига през миналия сезон и вкарва осем гола. Това му спечели място в първоначалния състав на Англия на Европейското първенство, но не успя да влезе в окончателния списък.

Изпълнителният директор на Саутхемптън Мартин Семънс обаче няма желание да се разделя с Уорд-Праус, тъй като го вижда като важен играч за бъдещето. Халфът има договор със „светците“ до лятото на 2025 година и е оценяван на около 30 милиона евро.