Астън Вила е готов да отправи оферта за защитника на Рома Рожер Ибанйес, съобщава Corriere dello Sport. Мениджърът Унай Емери има желание да подсили защита си, но „вълците“ нямат да приемат предложения по-ниски от 25-30 милиона евро за бразилеца.

Според информацията, от Вила ще пратят соята оферта за 24-годишния централен бранител съвсем скоро и следващите няколко дни може да са ключови за евентуално постигане на споразумение.

В същото време обаче и Наполи се оглежда в Ибанйес като потенциален заместник на Ким Мин-Дже, който ще продължи кариерата си в германския шампион Байерн Мюнхен.

Партенопеите имат интерес към Джорджо Скалвини от Аталанта и Макс Тилман от Уулвърхемптън, но поради високите суми, които искат двата клуба за своите бранители, италианският шампион може да насочи усилията си към бразилеца, като също може да отправи оферта за него.

През миналия сезон Ибанйес изигра във всички турнири 48 мача, в които вкара три гола. Transfermarkt.com го оценява в момента на 30 милиона евро, а договорът му с Рома изтича през лятото на 2025-а година.