Отборът на Астън Вила ще поиска от Барселона намали наполовина поставената цена от 40 милиона евро за бразилския плеймейкър Филип Коутиньо. 29-годишният бразилец  се завърна във Висшата лига през януари и записа някои добри мачове под ръководството на бившия си съотборник в Ливърпул и настоящ мениджър на Вила Стивън Джерард.

Когато се присъедини към клуба от Мидландс, в споразумението беше включена опция за откупуването му на стойност от 40 милиона евро, но сега от „Вила Парк“ се надяват, че Барса сега ще намали наполовина исканата цена, пише „Sport“.

„Стивън Джерард е за постоянното привличане на Коутиньо, но Астън Вила изглежда иска от Барселона да намали трансферната сума наполовина, като се аргументира, че ще трябва да поеме цялата (заплата) на играча“, се казва в информацията.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Разбираемо е, че „каталунците“ трябва да депозират парите за Коутиньо до 30 юни, за да балансират финансите си и Вила ще използва това в своя полза.

Коутиньо започна блестящо кариерата си на „Вила Парк“ в първите си осем мача, като отбеляза четири гола и направи три асистенции, но оттогава беше неефективен в последните четири двубоя, всички от които завършиха с поражение.

Джерард и ръководството на английския клуб сега трябва да решат дали ще направят трансфера на Коутиньо, който ще навърши 30 години през юни, постоянен през лятото. Съобщава се, че бразилецът печели около 480 000 паунда на седмица в Барселона и клубът ще се нуждае и от съгласието на Коутиньо, за намали значително текущата си заплата.