Един от асистентите на Юрген Клоп в Ливърпул – Пеп Линдерс, разкри, че мениджърът на „червените” ще прояви сериозен интерес към аса на Уулвърхемптън Рубен Невеш през лятото.

В момента тимът от „Анфийлд” е замесен в люта битка за титлата на Висшата лига с Манчестър Сити, но вече трябва да поглежда и отвъд края на настоящия сезон. Тази вечер „червените” посрещат Порто в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига, а Линдерс показа ясно, че плановете за идната кампания вече се плетат.

„Аз познавам Невеш много добре – неговите амбиция, страст за играта, професионализъм. Знам какво дава той на отбора си и че такъв тип играч ни интересува.”

„Веднага го познах, когато го гледах за първи път с екипа на Уулвс. Видях техниката, професионализма. Видях играча, който познавах от сезон 2013/2014”, добави Линдерс, който от 2007-а до 2014-а работи като треньор в младежката академия на Порто.

22-годишният Невеш е юноша именно на Порто, като през 2017-а беше закупен от Уулвърхемптън срещу 15,8 милиона паунда. По онова време сумата беше трансферен рекорд както за Уулвс, така и за Чемпиъншип.