Футболистът на Реал Мадрид Марко Асенсио е отказал първата оферта от страна на Милан. Както е известно, 26-годишният дясно крило е набелязан от „росонерите“ за лятната им селекция. На този етап обаче той не е останал впечатлен от предложението на италианците, пише „Сентрал Дефенс“.

Асенсио не се радва на много редовно игрово време на „Сантиаго Бернабеу“ и по-често е резерва, което ще го накара да поиска трансфер през лятото. Той има договор със столичани до 2023 година, така че шансът да бъде продаден не е малък.

Треньорът Карло Анчелоти наскоро заяви, че разчита на 26-годишния испанец и се надява той да остане в клуба. В същото време обаче Асенсио продължава да е с второстепенна роля, особено във важните мачове. Иначе през сезона има 37 мача, 11 гола и 1 асистенция, но доста често той се появява от резервната скамейка.

Милан опитва да се възползва от ситуацията и да убеди Асенсио да поеме в посока „Сан Сиро“ през лятото. „Росонерите“ са се свързали с агента на играча и са му отправили първоначално предложение с годишна заплата в размер на 5 милиона евро. Футболистът обаче не е останал особено впечатлен от тази оферта, макар тя да е по-висока от заплатата, която получава в момента в Реал - 4,5 милиона веро. Той се надява, че ако смени клубната си принадлежност, ще може да си уреди заплата от порядъка на 7-8 милиона евро на сезон.