Полузащитникът на Байерн Мюнхен Артуро Видал сподели, че много би се радвал, ако звездата на Арсенал Алексис Санчес стане негов съотборник през лятото. Двамата се познават добре от мачовете на чилийския национален тим, а това накара Видал да заяви, че Санчес заслужава да играе в далеч по-класен тим.

28-годишният нападател играе за „топчиите” от 2014 година и освен триумфа във ФА Къп през сезон 2014/2015 не може се похвали с кой знае какво. В Барселона, където той се задържа 3 години, успехите му бяха много повече – той спечели 1 титла на Испания, една Купа на Краля, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

След 18 сезона - без Арсенал в Шампионска лига

Напоследък много се говори, че Алексис се е насочил именно към Байерн Мюнхен в търсене на ново предизвикателство. Самият Видал призна за няколко разговори с ръководството на германския хегемон, в които ясно е заявявал мнението си дали подобна сделка ще си заслужава.

Алексис Санчес недоволен от представянето на Арсенал

„Разбира се, че бих желал да видя Алексис тук, защото той е необикновен играч”, каза 30-годишният Видал. „Той се справя страхотно в Арсенал, но смятам, че трябва да направи стъпка нагоре, за да се бори за място сред най-добрите в света. Точно по тази причина той трябва да се присъедини към най-силния тим на планетата (визира Байерн – б.р.).”

Доказателството, че Венгер си тръгва?

„Когато са ме питали, винаги съм казвал, че Санчес е футболист, който трябва да дойде тук. Остава само година по договора му. Всички го искат, защото сега е много по-лесно да се платят парите, отколкото когато по контракта му имаше още 3 години.”

Байерн ще похарчи 100 милиона евро през лятото

„Дано той да вземе правилния избор за себе си и за Чили, защото той  е футболист, който би ни помогнал доста”, заключи Видал.