Мениджърът на Арсенал Микел Артета ще се опита да подсили състава си с качествени футболисти през лятото, като една от зоните, която ще иска да укрепи е полузащитата. Най-вероятно "артилеристите" ще се разделят с Матео Гендузи и Лукас Торейра, което ще наложи привличането на нов халф.

От доста време насам се твърди, че звездата на Атлетико Мадрид Томас Партей е основна трансферна цел на Артета, но исканата цена от 50 милиона евро за ганаеца спира неговото привличане засега.

Според "Daily Star", испанският мениджър на лондончани е харесал като негова алтернатива халфът на Олимпик Марсилия Морган Сансон. 25-годишният французин е сред най-постоянните играчи на френския вицешампион и със стабилните си изяви е хванал окото на Артета.

Сансон, който играе на "Велодром", от януари 2017 година, има договор с тима до 2022 година и се смята, че може да бъде закупен за около 22.5 милиона евро. През изминалия сезон във Лига 1 той записа 27 мача, в които се разписа на пет пъти и направи също толкова асистенции.