Отборът на Арсенал е готов да започне преговори за футболиста на Порто Фабио Виейра. „Артилеристите“ ще трябва да изплатят клаузата му от 27 милиона паунда, за да го привлекат. Според португалския вестник „Record“, Виейра се очертава като основна трансферна цел на лондончани през следващия месец.

Френският гранд Олимпик Марсилия също следи 20-годишния полузащитник, но според изданието вероятността на Виейра да напусне през януари е малка. Порто може дори да предложи на португалския халф нов контракт, за да не го загуби по време на трансферния прозорец.

Халфът може обаче да бъде отговорът на проблемите на Микел Артета след лошия старт на Арсенал през сезона. „Артилеристите“ се сринаха на 15-то място във Висшата лига, като имат едва четири победи в 12 мача.

Артета искаше да привлече звездата на Олимпик Лион Усем Ауар през лятото, но до сделка така и не се стигна. Лондончани бяха силно свързани и с Доминик Собослай от РБ Залцбург, който обаче по всичко изглежда, че ще се присъедини към РБ Лайпциг.