Ръководството на Арсенал ес готово да подкри мениджъра Микел Артета с трима ключови играчи това лято, които могат да излязат на обща сума около 100 милиона паунда, твърди "Sun". "Артилеристите" завършиха извън топ шест във Висшата лига за първи път от 25 години насам, но все пак ще играят в Лиге Европа благодарение на спечеления ФА Къп. 

Артета е готов да напарви голяма реконструкция на състава, за да върне отбора в челните места. 

Първото ново попълнение се очаква да бъде крилото на Челси Уилиан. Изданието пише, че останалите три основни цели на "артилеристите" са Томас Партей, Габриел Магалхаес и Дани Себайос.

Халфът на Атлетико Мадрид е дългосрочна цел на клуба, тъй като се стремят да добавят нов качествен полузащитник в редиците си. "Рохибланкос" държат обаче да бъде клаузата му от 45 милиона паунда и отказват да намалят исканията си.

Бразилският централен защитник Габриел от Лил също е високо ценен от Артета и може да бъде закупен за около 25 милиона паунда. Междувременно "артилеристите" също имат желание да удължат наема на Себайос от Реал Мадрид за още един сезон след впечатляващия за него край на кампанията. Реал Мадрид обаче иска да продаде испанеца и иска 30 милиона паунда за услугите му.

Предвид финансовото въздействие на пандемията от коронавируса, заради която Арсенал съкрати 55 служители през седмицата, ще трябва да продадат, преди да купят. В доклада се посочва, че Лукас Торейра, Ейнсли Мейтланд-Найлс, Шкодран Мустафи и Матео Гуендузи са сред потенциалните напускащи.