Треньорът на Арсенал Микел Артета пожела успех на Ейнсли Мейтланд-Найлс след преминаването му в Рома. 24-годишният англичанин кацна в Рим по-рано този следобед, след което подписа с „джалоросите“.

„Ейнсли дойде при мен и ми обясни причините, поради които смята, че най-доброто нещо за него в кариерата му в момента е да се отдалечи от нас, да се отпусне и да играе. Той вярва, че възможността да се премести в Рим и да работи при Жозе е наистина добра“.

24-годишният Мейтланд-Найлс, който има договор с Арсенал до 2023 г., има само 11 участия във всички състезания този сезон за „артилеристите“. През това време той направи едва една асистенция.

"В момента имаме много, много малко опции. Ясно е, че трябва да продължим някак и да се огледаме за наличните варианти", заяви Артета преди гостуването на втородивизионния Нотингам Форест от третия кръг на купата на Англия.

"В специфична ситуация сме, защото имаме трима различни играчи с три различни проблема. Трябва да живеем с това, но и да знаем, че тези, които са тук, са напълно отдадени на работата си. Затова за Флориан ни предстои финално решение следващата седмица", допълни испанският мениджър.