Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, иска да се раздели с четирима свои футболисти. Според The Mirror става въпрос за вратаря Аарън Рамсдейл, Едуард Нкетия, Емил Смит Роу и Рийс Нелсън, като целта е клубът да генерира допълнителни средства, които „артилеристите“ да вложат в лятната си селекция.

Рамсдейл загуби титулярното си място през последната кампания, когато бе изместен от Давид Рая. Останалите трима играчи през цялата си кариера при лондончани са имали периферна роля и нито един от тях така и не можа да се превърне в истински претендент за титулярно място.

На „Емиратс“ са амбицирани отново да подсилят отбора си на ключови позиции, за да могат да окажат още по-голяма съпротива на Манчестър Сити и този път вече евентуално да достигнат до титлата, след като последните два сезона бях съвсем близо до триумф във Висшата лига.

Медиите на Острова смятат, че приоритет номер едно за Артета през това лято ще бъде привличането на централен нападател, като сред споменаваните имена са това на Бенямин Шешко от РБ Лайпциг и Виктор Осимен от Наполи. Преди година от Арсенал похарчиха почти 235 милиона евро за нови попълнения.