Мениджърът на Арсенал Микел Артета предупреди ръководството на клуба, че отборът ще се доближи до челните места в класирането във Висшата лига само при сериозни инвестиции в състава. 

"Топчиите" се намират на 8-то място в класирането, на цели 9 точки от място в топ 4. Колебливите и непостоянни игри на отбора до момента през сезона според Артета са сериозна причина да се предприемат мерки на трансферния пазар за стопяването на разликата до водачите. 

"Първите два тима в класирането изглежда, че са далеч над другите, но отборите под тях не стоят на едно място, а се опитват да скъсят дистанцията. Ние също трябва да се стремим към това, защото имаме много място за подобрение", започна испанският специалист. 

"Несигурността около това как ще изглежда пазара продължава да е голяма. Ние опитваме да съставим различни планове с оглед на различните възможни сценарии. Начинът, по който завършим сезона, ще определи и финансовите ни способности за следващата кампания".

"Това обаче, което е сигурно, е, че не можем да заличим разликата, ако си продаваме играчите и не подсилваме състава", завърши Артета.