Мениджърът  на Арсенал Микел Артета е готов да продаде няколко защитници на тима това лято заедно с дуото в полузащитата Матео Гуендузи и Лукас Торейра, твърдят медиите на Острова.  Артета се готви за първия си летен трансферен прозорец като мениджър на „артилеристите“, но се очаква да бъде ограничен само до сделки за наеми и безплатни трансфери, освен ако не успее да увеличи бюджета на клуба, като освободи редица играчи от първия отбор.

Разбира се, трансферната мощ на Арсенал ще бъде засилена, ако испанецът успее да класира тима или за Шампионска лига, или за Лига Европа. Понастоящем тимът на Артета е осми във Висшата лига, на осем точки зад четвърто класирания Челси.

Хенрих Мхитарян ще се присъедини към Рома за постоянно, като има слухове, че и звездата на тима Месут Йозил също може да напусне заради високата му заплата.

Според „The ​​Times“ испанският специалист е готов да продаде левия бек Сеад Колашинац, както и халфовете Гендузи и Торейра, за да спомогне за набирането на средства за нови трансфер.

Колашинац пристигна от Шалке през 2017 година, като през този сезон започна само в 15 от 32-та мача на Арсенал във Висшата лига. Лондончани ще се опитат да задържат и капитана си Пиер-Емерик Обамеянг, на когото му остава само една година от настоящия му договор.