Отборът на Арсенал ще се включи в борбата за халфа на Рен Едуардо Камавинга през това лято. Мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета планира да направи основен ремонт на отбора, който завърши на осмо място във Висшата лига през миналия сезон и намирането на качествен полузащитник е един от основните приоритети на испанеца.

„The Express“ твърди, че 39-годишният специалист е поставил Камавинга на върха на своя списък с желания. 18-годишният футболист, който е сравняван с легендата на „артилеристите“ Патрик Виера, прави силни изяви в Рен, откакто дебютира през сезон 2018/2019. Камавинга вече има 82 участия за първия отбор.

Твърди се, че Артета е бил толкова впечатлен от френския национал, че е готов да продаде четирима играчи, за да финансира неговото привличане. „The Express“ пише, че играчите, с които смята да се раздели мениджърът, са Бернд Лено, Уилям Салиба, Матео Гуендузи и Еди Нкетия.

Евентуален трансфер на Камавинга на „Емиратс“ би означавало, че лондончани ще се откажат от преследването на звездата на Олимпик Лион Усем Ауар. Миналото лято от Арсенал отправиха две оферти за халфа, но и двете бяха отхвърлени.

Интерес към Камавинга има още от страна на Реал Мадрид, Ювентус и Манчестър Юнайтед. Договорът му с Рен изтича през следващото лято, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 55 милиона евро.