Мениджърът на Арсенал Микел Артета следи ситуацията с младия защитник Ерик Гарсия в бившия му клуб Манчестър Сити. Испанският национал отказа да подпише нов договор с „гражданите“ през лятото, защото иска да се завърне в Барселона.

„Каталунците“ обаче имат малко средства, с които да оперират на трансферния, след като бяха ударени много тежко от пандемията от коронавирус. Те не успяха да съберат исканите от Сити 13.5 милиона паунда, необходими за привличането на Гарсия през лятото, но се очаква да се пробват за него отново през януари. В Барса обаче знаят, че той ще бъде свободен агент през лятото и ще могат да го вземат без пари.

Но това може да отвори вратата за други клубове, като Реал Мадрид също е свързван, а за Артета се знае, че също е фен на 19-годишния футболист. Двамата работиха в тясно сътрудничество, докато мениджърът на „артилеристите“ беше асистент на Пеп Гуардиола в Сити в продължение на три години и половина.

Но Артета може да се наложи да изчака до лятото, тъй като в момента той има доста централни защитници. Някои от тях имат договор само до края на сезона, включително Давид Луис, Сократис и Шкодран Мустафи.

Гуардиола заяви по-рано този сезон, че не се е отказал от надеждата да убеди Гарсия да подпише нов контракт на „Етихад“. Гарсия обаче има само шест участия през този сезон. Бранителят иска да играе редовно, за да си гарантира място в отбора на Испания на Европейското първенство през следващото лято.