Отборът на Арсенал може да използва лятното си попълнение Такехиро Томиясу, за да привлече една от ключовите си цели през януарския трансферен прозорец. Смята се, че техническият директор Еду се стреми да подсили халфовата линия на Арсенал през идния прозорец.

В момента на „Емиратс“ разполагат с Алберт Самби Локонга, Томас Партей, Ейнсли Мейтланд-Найлс и Мохамед Елнени, след като загубиха Гранит Джака, който ще бъде аут за три месеца. През януари пък Партей и Елнени ще участват на Купата на африканските нации с тимовете на Гана и Египет.

„Il Resto del Carlino“ твърди, че „артилеристите“ се интересуват от полузащитника на Болоня Матиас Сванберг. През лятото Арсенал закупи именно от италианския тим Такехиро Томиясу. Съобщава се, че 22-годишният Сванберг е привлякъл вниманието на отбори като Интер, Милан и Наполи заради впечатляващите си изяви в халфовата линия. От началото на сезона той е отбелязал два гола и също толкава асистенции.

Шведският национал е оценяван на около 10,8 милиона паунда. „Артилеристите“ вече имат добри отношения с клуба от Серия А след трансфера на Томиясу, който се оказа добро попълнение за отбора на Микел Артета.

В момента Томиясу е непобеден във всичките осем мача, в които е участвал за лондончани. Тъй като в момента Арсенал се изкачва в класирането и показва все по-добра игра, защитникът може да убеди бившия си съотборник да се присъедини към него в английската столица.