Отборът на Арсенал води в битката за звездата на Фиорентина Душан Влахович. Мениджърът Микел Артета иска да подсили тима си с нов нападател, тъй като бъдещето на Пиер-Емерик Обамеянг изглежда несигурно, докато договорите на Александър Лаказет и Еди Нкетия изтичат през лятото.

„Артилеристите“ обаче не са единственият отбор, който преследва Влахович, като Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Нюкасъл и Ювентус също са свързани със сръбския нападател, който има 18 гола в 22 мача през този сезон.  

По-рано тази седмица информациите твърдяха, че „артилеристите“ са предложили 46 милиона паунда плюс Лукас Торейра, който е под наем във Фиорентина тази кампания. И въпреки интереса от други елитни клубове, „The Athletic“ смята, че Арсенал е в най-силната позиция да си осигури подписа на Влахович.

Изданието допълва, че „топчиите“ са съгласни с финансовите претенции на 21-годишния футболист и имат нужните средства да го привлекат. Въпреки това, в Италия имат усещането, че Арсенал не е предпочитаната дестинация на Влахович. Смята се, че нападателят предпочита да остане на Ботуша и да премине в Ювентус.

В същъто време Фиорентина е близо до привличането на Кшижщоф Пьонтек  от Херта Берлин, което ще спомогне за на напускането на Влахович.

Ако Арсенал не успее да привлече сръбския национал, то Артета ще се насочи към Александър Исак от Реал Сосиседад и Доминик Калвърт-Люин от Евертън.