Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, ще води тежка битка за подписа на десния бек на Реал Валядолид Иван Фреснеда през идното лято. Борусия Дортмунд, Ювентус и Нюкасъл също преследват 18-годишния футболист, който се представя отлично в испанската Ла Лига този сезон, пише Evening Standard.

Фреснеда беше обект на силен интерес от страна на „артилеристите“ през януари, но в крайна сметка реши да остане във Валядолид. Десният бек ще седне със своите представители в края на сезона и ще прецени възможностите си преди да реши какво да прави.

34 снимки

Клубове от цяла Европа са останали впечатлени от развитието му, но Арсенал, Дортмунд, Ювентус и Нюкасъл в момента са четирите тима с най-сериозен интерес. Фреснеда има откупна клауза от 30 милиона евро, а Валядолид няма желание да се разделя с него за по-малка от тази сума.

Тийнейджърът можеше да настоява за трансфер през януари, но оставането в испанския клуб му гарантира, че продължава да получава редовно игрово време. През тази кампания Фресенда има 10 мача в Ла Лига с един жълт картон и още две срещи за Купата на Краля.