Бъдещето на Пиер-Емерик Обамеянг в Арсенал продължава да бъде под сериозна въпросителна. „Daily Mail“ съобщава, че „артилеристите“ са информирали европейските грандове, че габонецът се продава.

Изданието допълва, че Сеад Колашинац и Ейнсли Мейтланд-Найлс също са близо до това да напуснат клуба.

Обамеянг, който беше „замразен“ от първия отбор и беше лишен от капитанската лента, след като се върна късно от разрешено пътуване до Франция, за да прибере болната си майка, беше освободен предсрочно от лондончани заради участието си на Купата на Африканските нации.

Но дългосрочното му бъдеще под ръководството на мениджъра Микел Артета изглежда все по-мрачно. Смята се, че някои от най-големите тимове в Европа са били запознати с потенциалната възможност да подпишат с 32-годишния Обамеянг още този месец.

Участието му на КАН вероятно ще усложни всяка потенциална сделка преди да затварянето на трансферния прозорец през януари. Високата му заплата от 350 000 британски лири на седмица също ще създаде пречка относно напускането му.

В Арсенал също са загрижени, че публичният скандал, който доведе до това, че Артета лиши Обамеянг от капитанската лента, означава, че стойността му ще падне рязко и затова иска да с.е раздели с него възможно най-скоро.