Арсенал се завърна с пълни сили в битката за полузащитника Марсело Брозович, предаде ESPN.

Американското издание твърди, че нищо около бъдещето на хърватския национал не е решено освен това, че той почти сигурно ще продължи кариерата си в тим, различен от „нерадзурите”. 24-годишният футболист не влиза в плановете на треньора Лучано Спалети, като още през миналия сезон започна да се застоява по-често на скамейката.

Спалети: Ако Интер не спази обещаното...

Брозович от доста време се радва на широк интерес от английската Висша лига. Манчестър Юнайтед често се споменава в тази връзка, но „червените дяволи” явно се интересуват повече от възможността да се подсилят със сънародника на Брозович – Иван Перишич.

В договора на офанзивния халф има вписана освобождаваща клауза на стойност 50 милиона евро. Много е вероятно обаче Интер да се съгласи на драстичен отбив и да пусне играча срещу само 20 милиона.

В името на Юнайтед Перишич смени агента си

„Нерадзурите” привлякоха Брозович през януари 2015 година срещу 8 милиона евро, които влязоха в касата на Динамо Загреб.

Преди дни наставникът Спалети подчерта, че не смята да разчита на футболисти, които не са отдадени на общата кауза. Според множество източници на Апенините Брозович може да се счита за такъв, понеже от доста време иска да напусне, а клубът не смята да го спира.