Отборът на Арсенал се интересува от полузащитника на РБ Залцбург Доминик Собослай, след като през лятото пропусна възможността да подпишат с плеймейкъра на Лион Усем Ауар.

„Артилеристите“ бяха свързани също и със Собослай през летния прозорец, но унгарецът обеща да остане в австрийския клуб, след като се класираха за Шампионската лига. Но сега 20-годишният унгарец е отново в полезрението на мениджъра Микел Артет и се очаква тимът да отправи оферта през януари, твърди местното издание „Index“.

Самият агент на Собослай Матияс Естерхази отговори, че „интересът на Арсенал е реален“, на въпрос относно бъдещето на клиента му. Италианският журналист Николо Шира също пише, че двете страни дори вече са започнали преговори.

Преди време се говореше, че и отборът на Милан има интерес към младока, но изглежда, че той се е насочил към „Емиратс“.

Собослай дойде в РБ Залцбург през 2018 година от Лиферинг. Неговият контракт с австрийския шампион е до лятото на 2022 година. През настоящия сезон халфът има 12 мача и 5 гола във всички турнири, като е добавил и 8 асистенции. Общо за Залцбург има 73 мача и 22 гола. Порталът Transfermarkt.com оценява младата звезда на унгарския футбол на 25 милиона евро.