Арсенал ще трябва да счупи клубния си трансферен рекорд, ако наистина държи да привлече нападателя на Волфсбург Юлиан Дракслер. Това е станало ясно след първоначалните контакти между двата клуба, съобщава вестник „Мирър“.

Германците нямат никакво намерение да се разделят с немския национал, който има договор с тях до юни 2020 година. Единственият начин да се стигне до подобна развръзка е ако лондончани извадят абсурдна цифра или по-точно казано – 55 милиона паунда.

Това означава, че досегашният рекорд на „атилеристите“ ще бъде отвят, и то с разлика. На 2 септември 2013 година Арсенал брои 42,5 милиона паунда на Реал Мадриз за Месут Йозил, като до ден днешен това си остава най-скъпата покупка в историята на клуба.

Ясно е, че е от години мениджърът на англичаните Арсен Венгер следи изявите на Дракслер. Дотук обаче той не правеше нещо повече освен да опипва почвата около 22-годишния техничар.

Надеждата на Арсенал за осъществяване на сделката се крие в отминалия сезон, който не беше никак успешен за Волфсбург. Отборът не успя да се класира за Шампионската лига, което накара техният спонсор Фолксваген да направи значителни орязвания на бюджета.