Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е провел разговори със звездата на Челси - Мейсън Маунт, за негов евентуален трансфер това лято. 24-годишният полузащитник има малко повече от години до края на договора си със „Стамфорд Бридж“ и може да му бъде позволено да напусне в края на сезона. „Сините“ трябва да продадат играчи, за да балансират бюджета си, след като отпаднаха от Шампионската лига, а Маунт може да е един от пожертваните футболисти.

GOAL твърди, че Арсенал вече се е включил в надпреварата за подписа на английския национал. Мениджърът Микел Артета иска да подсили отбора си през лятото, а Маунт е играч, когото следи в последно време. Английският национал вече отхвърли няколко оферти за нов договор от Челси през последните месеци и е близо до напускане на клуба, като Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Байерн Мюнхен също са свързани с неговите услуги. Договорът на бившия полузащитник на Дарби изтича през лятото на 2024-а година.

45 снимки

Маунт вече отказа офертата на „сините“ за заплата от около 200 хиляди паунда на седмица по-рано тази година. Твърди се, че халфът, който в момента прибира по 80 хиляди паунда на седмица, иска да получава по 250 хиляди на седмица, но промяната в структурата на заплатите на Челси може да означава, че той няма да получи подобно предложение. Всеки играч, който или е подписал нов договор, или е бил привлечен, откакто Тод Боули пое клуба миналото лято, ще трябва да намали заплатата си с 30 процента след отпадането на Челси от Шампионската лига, което слага край на надеждите им да се класират за турнира през следващия сезон.

Ливърпул изглежда като фаворит, за да привлече Маунт, след като мениджърът Юрген Клоп ще се нуждае от подсилване в средата на терена. Договорите на Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джеймс Милнър изтичат това лято, а първите двама със сигурност ще си тръгнат. Ман Юнайтед и Нюкасъл са сред другите кандидати, докато Байерн Мюнхен се появи като възможна дестинация за Маунт след пристигането на Томас Тухел на „Алианц Арена“.

52 снимки

Смята се, че Деклан Райс е приоритетна цел на „артилеристите“ за лятото, като полузащитникът на Уест Хем се очаква да напусне „Лондон Стейдиъм“. Въпреки това Арсенал също може да се опита да подпише с близкия приятел на Райс и съотборник в английския национал отбор - Маунт.

През този сезон Маунт има само три гола и две асистенции в 24 мача от Висшата лига този сезон, като стартира само в една от последните десет срещи за Челси в шампионата.