Отборът на Арсенал е възобновил интереса си към защитника на Байер Леверкузен Едмонд Тапсоба на фона на несигурното бъдеще на Уилям Салиба в клуба. Мениджърът Микел Артета иска да подсили отбраната си, след като изпусна Лисандро Мартинес от Аякс, който е на път да премине в Манчестър Юнайтед за 46 милиона паунда.

Съобщава се, че Салиба е готов да напусне Арсенал това лято, ако не е гарантирано, че ще стане титуляр след отличния му сезон под наем в Марсилия. Селекционерът на Франция Дидие Дешан също го повика за последните мачове на „петлите“ в Лигата на нациите.

Тъй като Габриел Магаляеш и Бен Уайт са твърдите титуляри на Артета за центъра на отброната, Салиба може да бъде готов да напусне, преди да е направил дори своя дебют за лондончани. По тази причина „артилеристите“ изглежда превантивно ще погледнат към трансферния пазар в търсене на негов заместник.

Според „FootballTransfers“ Арсенал обмисля привличането на Тапсоба. „Топчиите“ имаха интерес към национала на Буркина Фасо още миналата година, като сега германският клуб се очаква да поиска между 34 и 42 милиона паунда за 23-годишния защитник. Тапсоба има 67 мача за Леверкузен, откакто се присъедини за 21 милиона паунда от Витория Гимараеш през 2020 година.

В същото време се смята, че Атлетико Мадрид и Марсилия са основните кандидати, които се интересуват от привличането на Салиба.