Английският вицешампион Арсенал подготвя изненадваща оферта за централния защитник на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт, твърди The Athletic, който обаче уточнява, че това е много по-вероятно да се случи през януари. По-реалистичният вариант е трансферът да се осъществи през лятото.

Мениджърът Микел Артета беше откровен в желанието си да привлече нови играчи през зимата, но клубът е изправен пред проблеми с финансовия феърплей и може да бъде ограничен в избора си. Високите им разходи, особено за Деклан Райс, означават, че ще трябва да балансират финансите си. Не трябва да се забравя, че Арсенал, че трябва и да откупи вратаря Дейвид Рая, който беше привлечен под наем, за сумата от 27 милиона паунда следващото лято заради задължителната клауза в договора.

The Athletic допълва, че укрепването на защитата остава приоритет за „артилеристите“ през януари, но и на други позиции също може да се търсят нови играчи. Една от тях е полузащитата, тъй като Томас Партей ще отсъства заради участието си на Купата на Африканските нации с Гана.

Освен Де Лихт, Арсенал може да се насочи и към Нико Шлотербек от Борусия Дортмунд. Но цените и на двамата може да отложат евентуалните им трансфери до лятото. Лондончани също се интересуват от 17-годишния централен защитник на Аякс Йорел Хато, който беше капитан на отбора си през този сезон и също взе участие в мачовете на нидерландския национален отбор. Хато обаче не би излязъл евтино, което означава, че привличането на защитник под наем е най-удобната опция.