Отборът на Фейенорд е готов да продаде халфът Оркун Кокчу, след като мениджърът на Арсенал Микел Артета лично е пожелал да види плеймейкъра в състава си. 19-годишният турчин е високо оценяван от „артилеристите“, като Фейенорд иска да го задържи, но в същото време с нетърпение иска да събере трансферни средства, за да подпише с полузащитника на Хееренвеен Джоуи Върман.

Очаква се Фейенорд да приеме оферта от 23 милиона паунда за Кокчу, който направи 35 участия през този сезон. Артета определи халфа по-рано тази година като идеално допълнение към състава му, а техническият директор Еду вече е провел разговори с представителите на футболиста.

Кокчу може да се превърне в първият перманентен трансфер на Артета, след като Арсенал успя да осигури само сделки за наем през зимния прозорец. Смяташе се, че лондончани са готови да платят 25 милиона паунда за Кокчу, след като и Севиля прояви интерес към него.

Ръководството на местната Ередивизи потвърдиха в петък, че сезон 2019/2020 е анулиран и, че тази година няма да има шампиони или изпадащи. Фейенорд бяха на трето място, с шест точки зад лидерите в лигата Аякс и АЗ Алкмаар.