Отборът на Арсенал ще приоритизира трансфер на нападателя на Лил Джонатан Давид това лято. Твърди се, че френският гранд Пари Сен Жермен вече не се интересува от играча, който иска да напусне шампионите. Но Арсенал все пак ще се изправи срещу известна конкуренция, като Ливърпул е друг английски клуб, който се интересува от Дейвид.

Не е тайна, че Арсенал има отчаяна нужда от поне един нов нападател това лято. Александър Лаказет и Еди Нкетия имат договори само до края на сезона и бъдещето им на „Емиратс“ остава неясно, а Пиер-Емерик Обамеянг напусна през януари в посока Барселона, така че мениджърът Микел Артета е изправен пред перспективата да няма играч от първи отбор за атака на тима след края на сезона.

Дейвид е един от множеството нападатели, които са свързвани с „артилеристите“. Душан Влахович беше основна цел през януари, но вместо това сърбинът реши да се присъедини към Ювентус. Доминик Калвърт-Люин от Евертън и Александър Исак от Реал Сосиедад също са в списъка с цели на техническия директор на Арсенал Еду.

Но изглежда, че Дейвид е на първо място в този списък. Френското издание „Le10Sport“ твърди, че Арсенал дава приоритет именно на 22-годишния футболист. Информацията гласи, че отношенията на Дейвид с Лил не са такива, каквито бяха и той желае да напусне. Канадският национал има 13 гола в 27 мача в Лига 1 до момента през този сезон. Той отбеляза и на три пъти в Шампионската лига през тази кампания.

„Le10Sport“ допълва, че Дейвид мечтае за трансфер в Англия, а Арсенал и Ливърпул са клубовете, които са най-добре позиционирани за това да го привлекат.