Отборът на Барселона иска да си върне юношата на клуба Ектор Бейерин, а това е накарало Арсенал вече да почне да му търси заместник. Според „Mirror“, лондончани са си харесали младока на Брайтън Тарик Лампти.

Наскоро се появиха информации, че кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта иска да върне в тима Бейерин, ако спечели изборите на „Камп Ноу“.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета убеди Бейерин да остане на „Емиратс“ през лятото въпреки интереса от страна на Пари Сен Жермен.

Сега обаче „артилеристите“ смятат, че може и да не успят да спрат повторно крайния бранител да напусне и вече се олгеждат за негов заместник. „Mirror“ пише,  че „топчиите“ са се спрели именно на младежкия национал на Англия, който е истинско откритие от началото на сезона за Брайтън и бързо се превърна в един от най-добите играчи на „чайките“.

Манчестър Сити и Байерн Мюнхен също следят неговия напредък и се очаква да окажат сериозна конкуренция на Арсенал.

Брайтън иска да обвърже Лампти с нов договор на фона на големия интерес към него, а наскоро мениджърът на тима Греъм Потър подчерта колко високо оценяват 20-годишния десен бек. Настоящият контракт на бранителя е до лятото на 2023 година.

През този сезон Лампти има 11 изиграни мача във Висшата лига, в които е отбелязал 1 гол и е дал 3 асистенции. Порталът Transfermarkt.com го оценява на 18 милиона евро.