Отборът на Арсенал ще се опита да привлече звездата на Астън Вила Дъглас Луис. 23-годишният бразилски полузащитник беше обект на множество оферти през януарския трансферен прозорец, но всички те бяха отхвърлени от клуба от Мидландс.

Трансферният гуру Фабрицио Романо обаче разкри в своя подкаст, че Луис е обект на интерес от страна на „артилеристите“.

„Арсенал има нужда от халф, те искаха такъв през януари. Също така, защото Елнени ще напусне клуба, така че имат нужда от играч на тази позиция. Дъглас Луис е човек, който трябва да бъде следен през лятото. Не само заради Арсенал, които имат интерес, но не съм убеден, че той ще удължи договора си с Астън Вила, за да може да бъде голямо име на пазара това лято“, каза Романо.

23-годишният футболист има 17 мача във Висшата лига през този сезон, в които е направил три асистенции. Дефанзивният полузащитник подписа с бирмингамци през 2019 година, когато пристигна от Манчестър Сити, въпреки че не записа нито един мач за „гражданите“ заради проблеми с разрешителното за работа. Той е изиграл общо 94 мача за виланите с три гола на сметката си.

Мениджърът на тима Стивън Джерард иска да обвърже бразилския национал с нов договор, тъй като настоящият му такъв изтича през лятото на 2023 година. Интерес към него има и от страна на големия съперник на Арсенал - Тотнъм.