Отборът на Арсенал следи ситуацията с нападателя на Манчестър Сити Габриел Жезус, твърди „Daily Mail“. Бразилският национал, който отбеляза четири попадения при победата с 5:1 над Уотфорд в събота, е на челно място в списъка на мениджъра Микел Артета през лятото, информира изданието.

„Артилеристите“ смятат, че могат да убедят 25-годишният нападател да заиграе на „Емиратс“, особено, след като му остава само една година от петгодишния му договор. Твърди се, че Жезус е готов да напусне „Етихад“ в търсене на ново предизвикателство.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

След като позволи на Пиер-Емерик Обамеянг да се присъедини към Барселона през януари, Артета се очаква да загуби и нападателите, които имат контракти само до края на сезона - Александър Лаказет и Еди Нкетия.

По тази причина Арсенал със сигурност ще търси нов таран през летния трансферен прозорец и Жезус е едно от най-силно спекулираните имена. През този сезон бразилецът има 11 гола и 12 асистенции във всички турнири. Цената му е около 50 милиона евро.

Техническият директор на лондончани Еду взе отношение по евентуалните трансфери в тима през лятото.

„Планирането ни е направено, собствениците вече са информирани. Аз съм много развълнуван“, заяви Еду пред „ESPN Brazil“ в събота.