Отборът на Арсенал се интересува от звездата на Рен Булайе Диа, твърди „Le10Sport“. Според изданието мениджърът Микел Артета е идентифицирал 24-годишния нападател като човека, който да помогне на клуба отново да намери головете.

Сенегалският национал има осем гола в 12 мача във френската Лига 1, което му отрежда второто място сред голмайсторите през  сезона досега. Той изостава само с две попадения звездата на ПСЖ Килиан Мбапе.

Арсенал е в доста незавидна позиция в момента, като се намира на 15-о място в класирането на Висшата лига. Лондончани са отбелязали и едва десет гол в 12 срещи през сезона. Капитанът и голмайстор на тима Пиер-Емерик Обамеянг пък има едва два гола през кампанията, а само един е от игрова ситуация. Затова се очаква „артилеристите“ да се обърнат към трансферния пазар през януари за нов нападател. 

Договорът на Диа с Рен е до лятото на 2022 година и се смята, че Арсенал ще може да го привлече за само около 10 милиона британски лири.

Отборът на Артета обаче не е единственият тим с мераци да 24-годишния нападател. Френските Олимпик Марсилия и Лион, както и Евертън също следят ситуацията с Диа.