Отборът на Арсенал следи високо ценения защитник на Виляреал Пау Торес и ще се опита да го привлече през януари. Мениджърът на тима Микел Артета вече подсили защитата си през лятото, след като привлече Габриел Магаляеш от Лил, но испанският специалист и техническият директор Еду все още искат да подобрят отбраната през този сезон.

Евентуална сделка за испанския национал Торес, който също е в радара и на Манчестър Юнайтед, ще зависи и от бившия мениджър на „аритлеристите“ Унай Емери, който в момента е начело на Виляреал. Лондончани обаче са уверени, че може да бъде осъществен трансфер между двете страни, твърди испанското издание „TodoFichajes“.

В доклада се посочва, че Арсенал и Юнайтед ще се борят за 23-годишния централен защитник, който изигра пълни 90 минути за Испания в мачовете си от Лигата на нациите срещу Швейцария и Украйна.

Бранителят на РБ Лайпциг Даю Упамекано беше първи избор и за двата клуба за подсилване на защитата през лятото, но в последно време се появиха информации, че Ливърпул е новият основен кандидат за френския национал.

Торес, който премина през младежките формации на Виляреал, впечатли за първи път по време на наема си в Малага в Сегунда дивизия през сезон 2018-19, преди да се завърне при „жълтата подводница“. Той направи 34 участия в Ла Лига през миналия сезон и подписа нов договор миналия ноември до лятото на 2024 година, което означава, че негов трансфер няма да излезе никак евтин. Порталът Transfermarkt.com го оценява на 30 милиона евро.

Торес направи и международния си дебют и през ноември миналата година, а оттогава записа 5 мача за Испания и изглежда е затвърдил позицията си до капитана Серхио Рамос в състава на Луис Енрике.