Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, обмисля да привлече звездата на Брайтън Мойсес Кайседо и може отново да се изправи срещу Челси на трансферния пазар, тъй ката битката за полузащитника се засилва, твърди The Telegraph.

Смята се, че Брайтън иска над 85 милиона евро за Кайседо, който през последните месеци се превърна в един от най-исканите млади играчи във Висшата лига. Челси отдавна се смяташе за фаворит за Кайседо, който работи с Греъм Потър на „Амекс Стейдиъм“, но The Telegraph пише днес, че Арсенал вече също проявява интерес към 21-годишния футболист, тъй като мениджърът Микел Аретата иска да подсили халфовата си линия.

„Артилеристите“ вече подписаха с един играч от Брайтън през този трансферен прозорец, като Леандро Тросар пристигна миналата седмица.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Тъй като настоящият договор на Мохамед Елнени, който е контузен в момента, изтича в края на този сезон, а Алберт Самби Локонга продължава да се бори да се наложи на „Емиратс“, Арсенал се стреми да освежи халфовата си линия в краткосрочен и дългосрочен план.

Смята се, че Деклан Райс от Уест Хем Юнайтед е тяхната основна лятна цел за лятото, но не се очаква интересът на Арсенал към английския национал да им попречи да се опитат да вземат още един полузащитник този месец. В Белгия пък пишат, че лондончани може да се обърнат към Амаду Онана от Евертън.

Кайседо неизменно впечатлява във Висшата лига. Той беше титуляр във всички мачове за Брайтън във Висшата лига този сезон, с изключение на само един двубой.

По-рано този месец Брайтън отхвърли оферта от страна на Челси за Кайседо на стойност от около 63-65 милиона евро. „Сините“ също така имат интерес и към звездата на Бенфика - Енцо Фернандес, като се очаква да изпратят нови оферти за един от тях или и за двамата до края на този месец.