Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще опита да подсили защитата си с привличането на централния бранител на Уест Бромич Албиън Джони Евънс.

Редица британски медии съобщиха, че „топчиите“ ще направят опит да вземат бившия футболист на Манчестър Юнайтед преди края на трансферния прозорец, който затваря в четвъртък. До това решение на Венгер се е стигнало след тежкото поражение с 0:4 от Ливърпул през уикенда.

Според слуховете сериозен интерес към 29-годишния национал на Северна Ирландия проявя и Манчестър Сити, като двата тима ще влязат в битка за подписа му. Според „The Telegraph”, „гражданите“ са готови да платят исканата от Уест Бромич сума за играча на стойност 30 милиона паунда.

От своя страна, въпреки че все още не са отправили оферта за играча, от “Емирaтс” са направили запитване за евентуалното му привличане.

Уест Бромич отказа 21 милиона от Лестър за Джони Евънс

Иначе в момента Джони Евyнс се възстановява от контузия и все още не е направил дебюта си за новия сезон във Висшата лига.

Лестър също проявява много сериозен интерес към Евънс, но Уест Бромич отхвърли последната оферта на "лисиците", която възлизаше на 21 милиона паунда.